A test: a lélek nyelve

A pszichoszomatikus betegségek a Clarity Clubbon

A Clarity Club 2017. április 12-ei soron következő estjét annak szenteljük, hogy a pszichoszomatika segítségével közelebb kerüljünk fizikai tüneteink lelki hátteréhez Várnay Endre, gyógymasszőr, Yumeiho terapeuta segítségével.

A Clarity Club egyes előadásai is látogathatók, önmagukban is egységet alkotnak. Emellett a tematikát úgy állítottuk össze, hogy az alkalmak együtt, összefűzve egy széles spektrumú és átfogó ismereti anyaggal gazdagítsák a látogatót. Az alkalmak célja, hogy a mindennapi életben is használható tudást adjon át a résztvevőknek.

A Clarity Clubról itt olvashatsz bővebb információkat >>

Április 12. szerda 18:00-20:30 – A test: a lélek nyelve, Várnay Endre előadása

„Masszőrként, amikor a páciens felkeres, egy eredményt, végterméket látok. Elmondod, hol fáj, de ezzel én egy folyamat kellős közepébe csöppenek. A test jeleiből azonban visszaolvasható a lélek problémája. Kezelés közben holisztikusan próbálom a helyes irányba terelni a folyamatot.”

A kialakult helyzet sosem önmagában áll: fontos az oda vezető út, annak lelki állomásai, a lelki okok feltárása. De legalább ilyen fontosságú a lelki és fizikai megelőzés, valamint a természetes kezelés is, és a gyógyulás fázisai is.

Mit mond a tested a lelki bajaidról? Mit mond a fejfájásod? Mit jelenthet egy fájó váll?

„Ha a lelki ok nem oldódik meg, a fizikai probléma egyre erősödik. A lélek kifejezőeszköze a test. Ez a kommunikáció útja, csak nem olvassuk elég jól.”

Endre elméleti előadását gyakorlati foglalkozással egészíti ki, hogy a gyakorlatban, játékos formában is megtapasztalhassunk néhány hasznos információt: kritikus pontok kitapintása, kineziológiai tesztjáték, feszült pont oldási technikája párban.

Pszichoszomatika

A pszichoszomatika kifejezés a lélek és test egységére utal. A pszichoszomatikus orvoslás a gyógyítás olyan általános irányultságát jelenti, amely a megbetegedések keletkezésében, lefolyásában és kezelésében figyelembe veszi a testi, lelki és társadalmi kölcsönhatásokat.

Test és lélek közötti kapcsolat gondolatát már ókori filozófusok is megfogalmazták. Szókratész megfogalmazásában: ,,nem létezik a lélektől független, pusztán testi betegség”

YUMEIHO masszázs

Tradicionális, ázsiai eredetű gyógymód, melynek lényege egy különleges nyomó-gyúró masszázstechnika, valamint az ízületek kimozgatása, helyreigazítása.

Az előadásról röviden

Az előadás elméleti és gyakorlati részből áll. Amennyiben szükséges valamilyen felszerelés (pl. kényelmes ruha vagy bármi egyéb), akkor azt a Club előtt mindenképpen jelezni fogjuk.
Az előadás 2,5 órás, rövid szünettel.

A Clarity Clubon való részvétel napi díja 3.500 Ft. Az 5 alkalmas bérlet ára 15.000 Ft, így egy alkalom csak 3.000 Ft! Jelentkezz te is, vedd igénybe kedvezményes csomagunkat!

Helyszín: Clarity Szellemi Akadémia, Budapest, XII. kerület, Böszörményi út 20-22. „A” épület, III. em. 319-es szoba

FIGYELEM! Bejelentkezés szükséges! Kérünk, hogy résztvételi szándékodat a szucs.angela@clarityakademia.hu email címen vagy +36 30 938 89 33-as telefonszámon jelezd. A napidíj befizetése és a bérletek vásárlása a helyszínen, az előadás előtt történik.