Ayurvédával és jógával a kiegyensúlyozottabb hétköznapokért

A március 1-i Clarity Club-on Döbrönte Kata segítségével ízelítőt kaptunk a fizikai testet és egészséget, holisztikus szemlélettel vizsgáló tudományból, az ayurvédából, a programot pedig jógával és relaxációval zártuk.

Ayurvéda a Clarity Clubon

Bevezetésképp megismerkedtünk az ayurvéda alapfilozófiájával és azzal, hogyan építi fel az öt elem a világunkat és bennünket, embereket. Beszélgettünk arról, hogyan hat ránk az öt elem mindennapjainkban, hogyan befolyásolja cselekedeteinket, döntéseinket, hogyan határozza meg testalkatunkat. Az egyes dósák tulajdonságaival való ismerkedést követően beszélgettünk a napi ritmusainkról, és arról, hogyan viszonyulunk az egyes évszakokhoz. A testalkatunknak megfelelően ajánlásokat kaptunk a napi rutinhoz, mely segíti a vata, pitta, kapha egyensúlyban maradását.

Jóga a fizikai és lelki egészségért

A rövid szünet után jóga következett, ahol Kata abban is segített, hogy ki-ki a testalkatának megfelelően melyik ászanát mennyi ideig tartsa ki, vagy az adott gyakorlatot hogyan és mennyiszer ismételje. A holdüdvözletet után relaxációval lazítottuk el a testünket és az elménket egyaránt.

A workshop elősegítette a mélyebb önismeretet, azáltal hogy rávilágított az egyes dósák jellemzőire, az ayurvédikus ajánlások és a megismert jógaászának rendszeres alkalmazása és gyakorlása által mindenki szert tehet egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életvitelre.