Luca Nap

Magyarországon és sok más pontján a világnak számos hagyomány alakult ki az év végéhez, a téli napfordulóhoz kapcsolódóan. A nappalok rövidülése, a fény hiánya figyelmünket a misztikum és misztérium, saját mélységeink felé fordítja.

Luca napjához kapcsolódva számos jellegzetes népi hagyomány alakult ki, amiknek keretén belül a hátborzongató természetfeletti megismerésének igényével és a könnyed, vidám játékok izgalmas elegyével találkozhatunk. A számos szokás között az élet minden területére vonatkozóan találunk megfelelőt, kezdve a terményjóslatoktól az időjárás előrejelzésen át a szerelmi és halállal kapcsolatos jövendölésekig.

Olvasgasd kedvedre az alábbi írásainkat, amelyekben a Clarity Szellemi Akadémia munkatársai és a programjainkat látogatók osztják meg veled személyes élményeiket és gondolataikat.


Karácsonyváró Luca-napi Clarity Club

Luca napi Clarity Club a Clarity Szellemi Akadémia szervezésében 2017. december 13-án 18:00-tól! Öltöztesd díszbe szívedet és hagyd, hogy saját belső fényed ragyogja be az ünnepi készülődés és a környezetedben élők napjait. ...Bővebben »

A nagymamám a maga módján Luca volt…

 Már csak pár nap…

…és eljön az év egyik legismertebb idő-, egészség- és „férjjósló” napja, a Luca nap.

Strasinski Zsuzsanna, a Clarity Akadémia szakembere ebből az alkalomból vetett papírra pár személyes sort, emléket, amiből megismerhetjük ...Bővebben »

Karácsonyváró Luca napi női kör – Budapest

Szeretettel meghívunk az év utolsó, a Clarity Szellemi Akadémián megrendezésre kerülő női összejövetelére, ami a Luca nap és az adventi készülődés jegyében fog telni.

A decemberi napok a misztikum és a misztérium jegyében telnek, főleg ...Bővebben »