Egyéni életvezetési tanácsadás Rigó Katalinnal

Mire szolgál az egyéni tanácsadás?

Minden emberi lénynek szüksége van tanácsra. Ez a tanács mindig önmagunkhoz visz minket közelebb, vagyis a tanácsadás az önismeret útjára vezet el. A tanácsadó – hosszú távon – arra tanítja meg a hozzá fordulót, hogyan gyógyíthatja magát természetes módon, hogyan oldhatja meg problémáit egyre hatékonyabban és hogyan tanulhat a legtöbbet a felmerülő nehézségekből. Ez az egyéni tanácsadás egyik legfontosabb feladata.

Milyen módszerrel vezet el az önismerethez?

Az egyéni tanácsadás valójában egy emlékezési folyamat, annak felidézése, hogy kik vagyunk. Ehhez a legfontosabb lépés a jelen életünket formáló hiedelmek megteremtésének áttekintése, az aktuális valóságunkat formáló erők számbavétele, gyökereik megismerése.

„A legfontosabb tapasztalatom a megkönnyebbülés volt, a fájdalom elengedése. A tanácsadó, Kati, segítségével választ kaptam viselkedésemre, reakcióim miértjére, mit miért tettem úgy, ahogy addig tettem az életemben. Úgy érzem, megtaláltam annak a módját, hogy ne a fájdalomban fetrengjek, hanem talpra álljak, és merjek segítséget kérni másoktól, ha baj van, mert nem vagyok egyedül.” H. Veronika

Mitől lesz az egyéni tanácsadás még hatékonyabb?

Emberi szervezetünk természetes módon mozog az egészség felé. A tanácsadó csak sokkal hatékonyabbá teszi ezt a természetes folyamatot, ami nem csak a fizikai egészségre korlátozódik, hanem minden egyes életterületünkre: a cél a harmónia visszaállítására egész rendszerünkben.

Egyéni tanácsadás Rigó Katalinnal

Rigó Katalin, életvezetési tanácsadó

És ha számomra a mindennapok okozzák a problémát?

A tanácsadó ebben az esetben is érted van: rámutat problémáid gyökerére, arra, hogy a különböző területeken jelentkező elakadások (hivatás, szerelem, család, stb.), esetleg ugyanannak a nehézségnek különböző megnyilvánulásai. A megfelelő kérdésekkel, melyeket te válaszolsz meg, segít rangsorolni feladataidat. Lágy vezetést nyújt az egyéni tanácsadás folyamán, mikor a legnagyobb szükséget szenveded.

„Bárhogy igyekeztem is azt hinni, Kati soha nem mondja meg neked, hogy mit tegyél, nem ír elő semmit. Egyszerűen csak megnyit téged önmagadra. Amikor szeretnék kapcsolatba kerülni önmagammal, segíteni magamon, megérteni valamit, ami bennem vagy velem történik: hozzá fordulok.” V. Kata

Egyszeri alkalomról beszélünk?

Az egyéni tanácsadás lehet egyszeri alkalom, de lehet rendszeresen ismétlődő gyakorlat is. A visszatérés által folyamatos visszajelzést kaphatunk, rendszeresen rápillanthatunk egy más perspektívából meghozott döntéseinkre, helyzeteinkre, konfliktusainkra. Az energetikai áthangolás és a növekvő önismeret következtében pedig a folyamatos változást is megfigyelhetjük önmagunkon.

Mit jelent az energetikai áthangolódás?

Alapvetően a kibillent energia egyensúlyának helyreállításáról van szó. Életünk folyamán, döntéseink és a felmerülő problémák hatására az egyensúlyi helyzetből kibillenünk, majd ezek a kibillent állapotok válnak elfogadott alaphelyzetünkké. A tanácsadó feladata rámutatni, segíteni a felismerést és ismét egyensúlyba hozni a különböző területeket. Természetesen holisztikus áthangolási folyamatról beszélünk, hiszen a részek nem önmagukban állnak, a folyamat mindig az egész figyelembe vételével zajlik.

Ez tehát egy komplex folyamat?

Igen, az egyéni tanácsadás holisztikus folyamat, ami azt jelenti, hogy a megbeszéléseket fel lehet fűzni egy adott probléma megoldására (munkahelyi, párkapcsolati, családi problémák, egy adott hozott minta feldolgozása), de az alkalom szólhat az aktuális helyzet áttekintéséről, azon végzett finomhangolásokról is. A kérdéstől függetlenül azonban mindig teljes, egész rendszerünket érintő munka zajlik.

Olvasd el visszajáró vendégeink beszámolóit:

Gyógyulás kölcsönös bizalommal >>

A gyógyulás útján >>

Bejelentkezés egyéni tanácsadásra

Úgy érzed, készen állsz a változásra? Szeretnél kiegyensúlyozattabb és tudatosabb életet élni? Indulj el a gyógyulás útján!

Jelentkezz be egyéni tanácsadásra az alábbi elérhetőségeken:

Rigó Katalin, egyéni életvezetési tanácsadó

telefonszám: +36 30 748 4199

email: rigo.katalin@clarityakademia.hu

Clarity Szellemi Akadémia központi telefonszáma: +36 30 938 8933