Engedd, hogy veled változzon az ünnep

Mi a Húsvét? Csokitojás és kölnilocsolás? Pénzgyűjtés a gyerekeknek? Egyházi ünnep? A család megvendégelése? Milyen volt az ünnep gyermekkorunkban, és milyen most, felnőttként?  A Clarity Szellemi Akadémia munkatársai ezekre a kérdésekre adnak személyes és kötetlen választ ebben a hónapban. Hangolódjatok velünk a Húsvétra*.

Fogadjátok szeretettel Szűcs Angéla, rendezvényszervezőnk gondolatait az ünnepről:

Gyermekkoromban a húsvéti tojásfestés és a locsolók várása jelentette számomra a Húsvétot, most viszont már a kisfiamról szól az ünnep. Ő is szeret tojást festeni, és a dédnagypapájával járja körbe a szomszédokat és lányokat, meglocsolni őket, el ne hervadjanak. Új elem a húsvéti nyuszi keresés is.

A Húsvét számomra családi esemény

A koromnál fogva a saját otthonom még nem vált az ünnepek központjává, én megyek a nagyszülőkhöz, náluk ünnepelünk. Mivel ilyenkor összegyűlik a család, a Húsvét számomra most találkozás, nem készülök rá úgy lélekben, mint a Karácsonyra, inkább alkalom ez, hogy a nagyszülők bázisán együtt lehessünk. A nagyszülők és anyukám teremti meg az ünnep hangulatát: találkozás és együttlét ez, kedves a közös tojásfestés, mikor minden családtag egy asztalhoz gyűlik, de nincs egyéb hozadéka. Biztos vagyok benne, hogy az évek előrehaladtával át fog alakulni az ünnephez való viszonyulásom, ahogy majd lassan én válok az ünnepek bázisává. Most még élvezem a közös, napsütéses ünneplést a nagyszülőknél.

*Bár a helyesírási szabályzat szerint az ünnepnapok nevét kisbetűvel írjuk, az ünnep iránti tiszteletből némely cikkünk nagybetűs írásmódot tartalmaz.