Gyógyulás kölcsönös bizalommal

Lassan tíz éve járok Katihoz tanácsadásra. Általában csak Katidokinak nevezem, de találó név, hiszen ő az általam ismert egyetlen igazi „orvos”, aki a megfelelő sorrendben nézi a dolgokat: a lélektől és a szellemtől indul el, hogy aztán, a gyógyítás végeredményeként még a test is meggyógyulhasson. Sok helyen jártam időközben, sokféle „tanácsadónál” megfordultam, de Kati személye garantálja számomra azt a bizalomteljes légkört, amiben képes vagyok megnyílni, és ilyen módon a gyógyulás útjára lépni.

Nem egyszerű meghallani kérdéseit, és azt sem, amit én magam mondok ki nála. Számtalan alkalommal küldtem el melegebb éghajlatra miattuk, és számtalanszor dühödtem fel, mert nem akartam meghallani, tudomásul venni valamit. Ezek az alkalmak nem hiába voltak azonban, mert idővel beérnek önmagunkban, az ember pedig leszüreteli a megértést, a belátást, és annál áldottabb pillanat nem létezik.

Bárhogy igyekeztem is azt hinni, Kati soha nem mondja meg neked, hogy mit tegyél, nem ír elő semmit. Egyszerűen csak megnyit téged önmagadra. Amikor szeretnék kapcsolatba kerülni önmagammal, segíteni magamon, megérteni valamit, ami bennem vagy velem történik: hozzá fordulok. Sosem rakja le benned a saját, személyes szándékának lenyomatait, mint annyi más „segítő”. Képes a megbocsátásra, talán ez a képessége az egyik legnagyobb tanítás. Hiteles ember, aki a személyes példájával is azt jeleníti meg, amiben tanácsadóként neked segít, számomra pedig ez a legnagyobb biztosíték!

Milyen a tanácsadás Katinál? Néha „csak” olyan, mint egy beszélgetés. Megnézi, mi zajlik benned, és átsegít a tű fokán: kényelmetlen helyzetbe kerülsz magad előtt, irulsz-pirulsz, ordítasz (jó esetben csak) magaddal, de ő mindig megnyugtat a kellő pillanatban. Kedvenc mondatom a „Ciki mi?” kérdés, ami akkor hangzik el, mikor már megláttam saját magamat, úgymond észrevettem magamat. Kati abban segít, hogy a szégyen ne itassa át ezt a megélést, és meg tudj bocsátani magadnak, meg tudd veregetni a saját válladat. Néha masszíroz, néha vizuális meditációt végeztet, néha veled könnyezik, néha édességgel vesztegeti meg a belső gyermekedet. Bárhogy legyen is, tudja, hogy mi működik.

Ha fel szeretném sorolni mi mindenben változott meg az életem, nagyon hosszú listát kellene papírra vetnem. Mikor először elmentem hozzá, nem tudtam, mit tanuljak, mi szeretnék lenni az életben, hol a helyem, még a nemi- és szexuális identitásomban sem voltam biztos, rengeteg nyomasztó helyzet vett körbe, kezdve a saját családommal, mélységes depressziómmal, és megvetésemmel magam iránt. Ha visszatekintek, akkor először azt vettem észre, hogy a krónikus és tényleg nehezen viselhető fejfájásom egyszer csak elmúlt. Ezt természetesen nem kötöttem a nála végzett folyamathoz, csak tudomásul vettem. Aztán ugrott a hátfájás is. Aztán elkezdtem végre kiválasztottam tanulmányi utamat, és be is fejeztem a választott képzést, és kimondott cél nélkül kialakult a foglalkozásom is, amit ma űzök. A gyógyítás alatt eszközöket is kaptam, melyek segítségével sokkal jobban kommunikálok magammal, amik által gördülékenyebben megyek át a tű fokán, amik által könnyebb a változásom, és megértettem, hogy ez a változás nem elkerülendő valami, hiszen ez az élet maga. Ebben a változásban nagyon nagy segítségemre volt, hogy volt kihez fordulnom a bajban. És Kati mindig ott volt, hogy segítsen. A hétköznapjaim válnak egyre gördülékenyebbé és gazdagabbá.

És akkor még nem említettem Katit, mint tanítót. Türelmesen és nagyon sok szeretettel tartja a kurzusait, a csodálatos táborokat, ahol a Tarot-ról, a nőiességünkről, a női szerepeinkről, az élet mindennapos mágiájáról tanulhatunk tőle. Sosem éreztem maga ennyire védve és ennyire kellemesen szinte ismeretlen emberek társaságában, mint a Clarity Istennő táboraiban és a tanfolyamokon.

Katihoz járni, rendszeresen visszatérni sokszor olyan, mint a fogorvoshoz indulni, de megéri ez a kis asszisztált „szenvedés”, mert az ember elkerüli a nagyobb rosszat, mert közelebb kerülhet önmagához, és ezáltal az őt körbevevő emberekhez is. Minél inkább „kiakaszt” a kezelésen, annál biztosabban célba érkezel. Ahogy dr. Bubó mondta: „Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé.”

Kata