A hatékony konfliktuskezelés művészete

A konfliktus az élet része és néha elkerülhetetlen más emberrekkel való együttműködés során, viszont a konfliktus kezelésének mikéntje hozzájárulhat a közösség erősödéséhez, vagy épp ellenkezőleg, annak széteséséhez. A felmerülő konfliktusokat kezelni kell, a kérdés a hogyan.

A 2016. február 6-án induló Közösségfejlesztő kompetencia tréningünk keretén belül erre a kérdésre ad választ Morvay Eszter „Konfliktuskezelés és helyzetkezelés technikái” című moduljában. Az alábbiakban az ő gondolatait olvashatjuk bevezetőként.

„A konfliktus nem feltétlenül rossz dolog. A konfliktus az emberek közötti különbségekből fakad, ugyanakkor ugyanezek a különbségek tehetik a közösséget sokszínűbbé és hatékonyabbá. Amikor egy közösség tagjai egy feladat vagy kihívás előtt állnak, a különböző emberek nézőpontjainak, tapasztalatainak, képességeinek és véleményeinek együttes hatása messze meghaladhatja a hasonló emberekből álló közösségek teljesítményét.

Viszont fontos megkülönböztetni a konstruktív véleménykülönbséget a negatív, destruktív és közösségbomlasztó konfliktustól. A konfliktusok helyes kezelése sokunknak okoz gondot, hiszen a legtöbben nem szeretünk konfrontálódni. A konfliktusok kerülése és szőnyeg alá söprése nem szünteti meg a problémát, sőt még rosszabbá teszi a helyzetet. A konfliktus hátterének feltárása kulcsfontosságú annak megoldásában és a konfliktuskezelési képesség elsajátítása és fejlesztése elengedhetetlen a közösség vezetője számára. A konfliktusok kezelése mellett fontos, hogy olyan technikák és stratégiák is szerepet kapjanak, melyek segítenek megelőzni a romboló konfliktusok kialakulását.

A globalizáció hatására egyre többen tevékenykednek nemzetközi közösségekben, virtuális csoportok vagy nemzetken átívelő programok keretén belül, illetve egyre több embert foglalkoztat a külföldi munkavállalás gondolata. A különböző nációk gondolkodásmódja, így a konfliktusokhoz és azok kezeléséhez való hozzáállásuk is nagyban eltér. A sikeres nemzetközi együttműködés érdekében rendkívül hasznos ezekről a kultúrális különbségekről tájékozódni.

Minderre ad lehetőséget a közösségfejlesztő kompetencia tréning, mely az elméleti tudás, szituációs szerepjátékok és hasznos gyakorlati tanácsok ötvözésével készíti fel a jelentkezőket a közösségükben felmerülő konfliktusok kezelésére illetve megelőzésére.”

Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor olvass bővebben a Közösségfejlesztő kompetencia tréningünkről itt, vagy lépj kapcsolatba Rigó Katalinnal a +36 30 748 4199-es telefonszámon, vagy a rigo.katalin@clarityakademia.hu email címen.