Hogyan is zajlik egy Clarity-s önismereti tábor? – Élménybeszámoló Flandriából

Clarity Szellemi Akadémia legutóbbi önismereti tábora 2016. július 7 és 10 között került megrendezésre „Utazás Önmagadhoz: úticél az önfelfedezés, önelfogadás és önszeretet” címmel. Az utazás nemcsak érzelmi és mentális síkon történt, hanem a fizikain is, hiszen a hosszú hétvégét Flandria varázslatos táján tölthettük Brüsszeltől kb. 1 órára. Az égiek is igen kegyesek voltak hozzánk, és verőfényes napsütést biztosítottak az egész hétvégére, így a foglalkozásokat és gyakorlatokat a szabadban tudtuk végezni.

 

 

 

 

Heufke 2Igazán remek és sokszínű csapat alakult ki brüsszeli, londoni és budapesti vendégekkel. A csapat néhány tagja már „régi motoros”-nak számít, hiszen évek óta velünk tartanak a különböző programjainkra, de sok új embert is köszönthettük, akiket bizony sikerült kimozdítani a komfort zónájukból! Ami még újdonságnak számított az a csoport összetétele: míg korábban főként női csoportok jöttek össze, most fele-fele arányban voltak férfiak is. Ennek köszönhetően finom egyensúly alakult ki a női-férfi energiákban, ami pozitív hatással volt a csoportdinamikára is.

 

 

 

Heufke 3Az utazás önmagunkhoz azt jelenti, hogy egyre nagyobb mértékű önfelfedezést engedünk meg és ezáltal egyre mélyebb önismeretre teszünk szert, és ezen az utazáson a vezetőnk Rigó Katalin, a Clarity Szellemi Akadémia alapítója volt. A hétvége folyamán elsősorban az alsó három csakrával foglalkoztunk, hiszen ott van a legtöbb sérülés, melyek aztán nagyban befolyásolják mindennapjainkat, legyen szó a kapcsolatainkról,munkáról, családról, stb. Az egyes csakrák tulajdonságainak mélyebb megismerésén keresztül mi magunk is rálátást kaphattunk saját elakadásainkra, amit aztán a meditációkon és gyakorlatokon keresztül volt lehetőség oldani ebben a finom energiatérben. Mindebben a Tarot mint divinációs eszköz is segítségünkre volt.

 

Heufke 5A komoly foglalkozások mellett mi azért szeretjük jól érezni magunkat és jókat enni! Minden étkezésnél jelen volt a változatoság és a bőség, az utolsó este pedig közös grillezés és borozgatás méltó megkoronázása volt a hétvégének.

 

 

 

 

KikHeufke 6apcsolódásra is volt alkalom, ezért elutaztunk Brugge-be, mely 2000 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján annak köszönhetően, hogy a városközpont a középkor óta alig változott. A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át.

 

 

 

Végül pedig néhány vélemény a résztvevőktől arról, hogy mit is nyújtott számukra a Clarity önismereti tábora.

 

„A közös hétvége nagyon intenzív élmény volt számomra. Sok olyan gondolat hangzott el, amely más perspektívába helyezte a saját aktuális problémáimat, segítette az önismeretem fejlesztését és egyáltalán a világról alkotott nézeteimet. Mindez elindított egy olyan folyamatot, ami azóta is dolgozik bennem és kihat a mindennapi életemre. A csoport többi tagjának kérdései, tapasztalatai is közelről megszólítottak. A közös gyakorlatok során engem is meglepett, mennyire egymásra tudtunk hangolódni, és milyen hasznos tanácsokat, ötleteket kaptam a többiektől is, nemcsak Katitól. A legnagyobb élmény számomra talán a közös meditációk voltak. Nem vagyok gyakorlott meditáló, de a napi rendszeres meditációs gyakorlatoknak köszönhetően az utolsó napi hosszabb meditációt nagyon mélyen sikerült megélnem, azóta is sokszor visszaidézek belőle bizonyos hangulatokat, képeket. Alig várom a következő lehetőséget egy hasonló elvonulásra. (P. K. Brüsszel)”

 

„A Clarity önismereti táborában az elhangzott elmélet, a tanítások, a meditációk, az együtt végzett gyakorlati feladatok, a kialakult csapatszellem, mind segítette a bennem mélyen megbúvó félelmek, elakadások felszínre hozását. A gyakorlatok során olyan felismerésekben, aha élményekben volt részem, melyek a bennem működő elakadások megszüntetésében nagyon sokat segített. Továbbá azért is tetszett a tábor, mert egy témával több szinten foglalkozunk és így mindenki a számára fogadható módon kapja a lehetőséget a megértésre, a felismerésre és a továbblépésre. Ennek a felismerése már önmagában számomra fantasztikus lehetőség és mindig előremutató! (S. ZS. Budapest)”

 

Ha sikerült felkeltünk érdeklődésed és te is szeretnél részt venni következő önismereti táborunkon, keress bennünket a már jól ismert elérhetőségeinken.

 

http://hu.clarityakademia.hu/elerhetosegek/

https://www.facebook.com/clarityakademia/

 

Üdvözlettel

A Clarity Szellemi Akadémia csapata