Húsvét valódi üzenete

Mi a Húsvét? Csokitojás és kölnilocsolás? Pénzgyűjtés a gyerekeknek? Egyházi ünnep? A család megvendégelése? Milyen volt az ünnep gyermekkorunkban, és milyen most, felnőttként?  A Clarity Szellemi Akadémia munkatársai ezekre a kérdésekre adnak személyes és kötetlen választ ebben a hónapban. Hangolódjatok velünk a Húsvétra*.

Fogadjátok szeretettel Strasinski Zsuzsanna, masszőr és tréner gondolatait az ünnepről!

A Húsvét akkor…

Tizenéves koromban a húsvét számomra azt jelentette, hogy a család összejött, találkoztam az unokatestvéreimmel, jókat ettünk,  ittunk, jókat nevetünk. A fiúk versikét skandáltak, majd egy erős illatú folyadékkal, amit kölninek neveztek, a fejemre locsoltak néhány cseppet vagy ha jól sikerült a locsolás, akkor még a nyakamon is folyt belőle. Majd jöttek a nyuszi hozta ajándékok.

Gyerekként  mindig vártam a húsvétot. Festettük a tojásokat, együtt tevékenykedtünk, játszottunk, nevettünk, vártuk a locsolókat! Nekem régen ezt jelentette a Húsvét.

…és most!

Ma már másként látom, az elmúlt évek egyre közelebb hozták számomra a Húsvét valódi üzenetét!

Az élet hozta tapasztalatok, a mélyebb önismeret, találkozás és  szembenézés a kevésbé  jó tulajdonságokkal és cselekedetekkel  igencsak próbára teszi az ember erejét, türelmét  főként saját magával szemben. A Húsvét misztériumának megértését csak apró lépésekkel tudtam befogadni, de úgy érzem ma már sokkal jobban értem, és érzem azt. Mi is történt? Miért is történt? Kikért történt, ami történt, és történik napjainkban is?

A Húsvét,  számomra egy olyan forduló az évben, amely lehet a megtisztulás, megújulás, újra indulás, kezdete. Nem vagyok vallásos, de hiszem, hogy ha kellően odafigyelünk, van hitünk, bizodalmunk és erőnk abban, hogy változzunk, akkor  megkapjuk a szeretet általi segítséget, a megváltást, hogy tovább léphessünk előre.

Számomra ezt jelenti a Húsvét!

Áldott, békés Húsvétot Mindenkinek!

*Bár a helyesírási szabályzat szerint az ünnepnapok nevét kisbetűvel írjuk, az ünnep iránti tiszteletből némely cikkünk nagybetűs írásmódot tartalmaz.