Közösségfejlesztő kompetencia tréning – Budapest

Mai világunkban minden a közösségekről szól. Közösségi média, közösségi kommunikáció, közösségi kutatások, közösségi gazdaság. A Clarity Szellemi Akadémia csapata elkötelezetten hisz abban, hogy a közösség alapköve, az egyén minőségeinek legbehatóbb ismerete, képességeinek kiaknázása és minél hatékonyabb használata a kulcsa a közösségek hatékony működésének.

A Clarity csapata most induló, a felnőttoktatási rendszerben bejegyzett képzésében a fentiekhez nyújt segítséget, és ajánl egy széleskörű képzési rendszert, melyhez te is csatlakozhatsz,

• ha felelősnek érzed magad a környezetedért,
• ha aktívan részt veszel közösségi életben, egy közösség tevékenységének szervezésében,
• ha szeretnél vezető szerepet betölteni egy közösségben, és ehhez eszközöket, technikákat szeretnél tanulni,
• ha szeretnéd megismerni egy közösségen belül személyes kompetenciáidat, szeretnél mélyebb szintű önismeretre szert tenni, melyet a gyakorlati életben is hasznosíthatsz.

A képzésről és a képzés során elsajátítható kompetenciákról

Az alapképzés 70 órás, mely során felnőttoktatási engedéllyel rendelkező tanúsítvány szerezhető meg.

Célunk, hogy veled együtt fedezzük fel értékeidet, és azok fontosságát, hogy az adott területen, településen hogyan tudod önmagad megvalósítani és önmagad kiteljesedésén keresztül hogyan tudsz elérni egy magasabb célt.

A tréning során olyan elméleti és gyakorlati ismeretek szerezhetők meg, mint az önismeret, az érzelmi intelligencia, kommunikáció a csoportdinamika, PR és marketing kommunikáció, melyek a közösségfejlesztési gyakorlatban majd mindenképpen hasznosíthatóak lesznek.

Megismerheted a személyiséged és a személyiség működését leíró alapvető modelleket. Ismeretet szerezhetsz az Én-kép, Önkép, a személyiség, a személyiségfejlődés, az én-identitás és az önismeret összefüggéseiről. Képes leszel felismerni különböző a személyiségtípusokat, és irányukban megfelelő kommunikációt alkalmazni.

Képes leszel asszertív kommunikációs technikákat alkalmazni, felismeri az asszertív, passzív és agresszív kommunikáció közötti különbségeket.

Foglalkozunk a csoportfejlődés fázisaival, a csoport fejlődés fázisaira jellemző folyamatokkal.

A tréning során megismerjük a konfliktus helyzeteket elméletben és gyakorlatban, és elsajátítjuk a hatékony konfliktus kezelést.

Megismerkedhetsz a közösségelmélet fogalmaival, és azok a mindennapokban alkalmazható elméleti és gyakorlati tudnivalóival, a közösségfejlesztés folyamatával és különböző módszereivel, a közösségben kialakuló szerepek fontosságával.

A résztvevők megismerik a rendezvényszervezés, a PR és marketing kommunikáció olyan elemeit, melyet alkalmazni tudnak a közösségi csoportmunkában.

Oktatóink

Rigó Katalin és Döbrönte Katalin – Közösség létrehozás, kialakítás

Strasinski Zsuzsanna – Önismeret és érzelmi intelligencia

Kovács Veronika – Kommunikáció és csoportfejlődés fázisai

Morvay Eszter – Konfliktuskezelés és helyzetkezelés technikái

A képzés során további vendégelőadók is közreműködnek.

A képzést 12 fő jelentkezése esetén folyamatosan indítjuk!

Számonkérés tartalma

Esszé készítése a közösség létrehozásának módszer és eszköz szintű elsajátításáról. Ezt a képzés résztvevőinek a képzés utolsó napjától számított 15 napon belül kell elkészíteni és elküldeni a képző által megadott e-mailcímre vagy levelezési címre.

Helyszín

1126 Budapest, Böszörményi út 20-22. II. em. 319-es szoba

Képzés ára

FIGYELEM! Bevezető akciónkkal most a teljes képzés ára 95.000 Ft 110.000 Ft helyett!

A képzéssel megszerezhető végzettség

Felnőttoktatási engedéllyel rendelkező Tanúsítvány

A tanfolyam felnőttoktatási bejegyzési száma: E-000985/2014/D015

Jelentkezz most az alábbi elérhetőségeken
Rigó Katalin
Tel: +36 30 748 4199
Email: rigo.katalin@clarityakademia.hu

A jelentkezés személyes elbeszélgetés alapján történik.