Közösségi szellem és Luca nap a kozmopolita rohanásban is – Morvay Eszter beszámolója Londonból

Morvay Eszter, a Clarity Szellemi Akadémia londoni székhelyén tevékenykedő szakembere írásából egy nagyon érdekes, izgalmas és dinamikus életkép bontakozik ki. Az alábbiakban következzenek az ő gondolatai erről a különleges, magyar szokásról.

Kozmopolita élet és magyar gyökerek

“Jövőre lesz 15 éve, hogy tartósan külföldön élek gyakori üzleti utakkal fűszerezve, így az adventi időszak, illetve a Luca napi hagyományok gyakran a háttérbe szorulnak a kozmopolita világ rohanásában. Ezért is különleges élmény, amikor kapcsolódhatok ilyen eseményekhez, melyek segítenek a magyar gyökerek és hagyományok életben tartásában.

Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettem 2011-ben a legelső Luca napi női körön Budapesten. A programok során készített fényképek mind a mai napig melegséggel töltenek el, és sokan azok közül a hölgyek közül, akiket akkor ott megismertem, ma nagyon jó barátaim. Azóta sok élmény és megtapasztalás van a hátunk mögött, így a Clarity-s programok, táborok és tanfolyamok nemcsak szakmai és személyes fejlődéssel gazdagítottak, hanem pótolhatatlan emberi kapcsolatokkal is. Ez a közösségi szellem, ami a Clarity magja, lényege.

Ez a mag kezd most gyökeret ereszteni itt Londonban is, ahol a hévégén megtartottuk az első Luca napi programot az itteni fantasztikus csapatnak! Lelkes és kitartó társaink egyre nagyobb számban vannak itt is, és folyamatosan tapasztaljuk az emberek közösséghez való tartozás, kapcsolódás iránti vágyát. Ebben szeretnénk még tevékenyebben részt venni a 2017-es évben és a Luca napot kihúzott Tarot kártyák alapján az égiek is a támogatásukról biztosítottak :)”