Miért coaching?

Miért hasznos a coaching? Mik a legfőbb előnyei egy coaching tanácsadásnak? Ebben a cikkben megnézzük a magán és szakmai élet 8 olyan területét, ahol a coaching hatékonyan segíthet.

1. Célok sikeres meghatározása és elérése
Volt már hogy feladtál egy projektet, tervet vagy célt félúton – netán egyből a kezdés után? Az új év új elhatározásokat és új célokat hoz – te már megfogalmaztad a tieidet? Miért ne csináljuk együtt? A coaching segít azonosítani a számodra megfelelő célokat és azokat úgy megfogalmazni, hogy maximalizálja számodra a sikert. Egy coach segít azonosítani a céljaid eléréséhez szükséges erőforrásokat és támogat abban, hogy fókuszált és motivált maradj.

2. Optimális megoldások és új nézőpontok feltárása szemelyés kihívásokra
Ismerünk olyan embereket akik azt mondják „úgy látom 3 opcióm van…”. Mi erre azt válaszoljuk, hogy „annyi opciód van, ahány sejt a testedben”! A coaching segít, hogy hozzáférj a saját erőforrásaidhoz és azok segítségével új rálátást szerezz és új stratégiát dolgozz ki a helyzetedre, megláss más pespektívákat, és felfedezz új opciókat és lehetőségeket.

3. Akadályok és korlátozó hitrendszerek felszámolása
Henry Ford azt mondta: „Az az ember aki azt hiszi, hogy képes, és az, aki azt hiszi, hogy képtelen, egyformán igazuk van. Te melyik vagy?” A hit az tulajdonképpen egy vélemény és általában mi vagyunk önmagunk legkeményebb kritikusai. Hitünk önmagunkról, beleértve képességeinkről, viselkedésünkről, megjelenésünkről, vagy helyzetekről, emberekről, stb. gyakran a legnagyobb akadályt jelentik magán és szakmai életünkben. A coaching segít azonosítani ezeket az akadályokat és mint a hagyma héjait, lehámozni a korlátozó hitrendszereket, hogy újból felfedezhesd Önmagad.

4. Céltudatosság a döntések és választások meghozatalában
Naponta milliónyi döntést hozunk, kisebbeket és nagyobbakat. „Elköltözzek egy másik lakásba / városba / országba? Váltsak munkát? Melyik munkát válasszam?” Valamelyik mondat ismerős? A coaching segít, hogy tisztábban lásd mi az amit valóban szeretnél és ami valóban fontos számodra, és így magabiztosan hozd meg döntéseidet.

5. Határozottság, önbizalom és motiváció növelése
„Nem vagyok elég jó / okos / szép / stb….” Ismerős? Mindannyiunk életében lehet olyan időszak, amikor nincs önbizalmunk és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. De lehet, hogy az önbizalomhiány egy specifikus helyzetre vonatkozik, mint például prezentálás, nyilvános beszéd vagy állásinterjú. Bármelyik legyen is, a coaching segít felfedni és elhárítani azokat az akadályokat, korlátozó hitrendszereket és negatív érzéseket, melyek alacsony önértékelést okoznak. A coach segít a benned lévő szikrát újraéleszteni, hogy visszanyerd önmagadba vetett hitedet, ami segít növelni a motivációdat és újabb lehetőségek és kihívások felé visz.

6. Interperszonális készségek és kommunikáció javítása
A hatékony kommunikáció az élet minden területén alapvető fontosságú, és amikor kommunikálsz, hatással vagy az emberekre. Szeretnéd hogy ez a hatás pozitív legyen? A coaching segít fejleszteni a verbális és non-verbális kommunikációs készséged, melynek segítségével könnyeben tudsz majd kapcsolatokat kiépíteni és hatékonyabban tudod kezelni a konfliktusokat.

7. Nagyobb önismeret elérése
Csak annyira ismerhetsz és érthetsz meg másokat, amennyire saját magadat ismered és érted. Az önismeret azt jelenti, hogy világosan látod a személyiséged, beleértve az erősségeidet, a gyengeségeidet, gondolataidat, hiedelmeidet, motivációdat és érzelmeidet. Az önismeret kulcsfontosságú a személyes fejlődésben, ami pedig nagyban hozzájárul szakmai fejlődésedhez. A coaching segít fejleszteni az önismereted, hogy visszatalálj önmagadhoz.

8. Gazdagság, egészség, jólét, munka-magánélet egyensúly megteremtése
Úgy gondolod, hogy a munka-magánélet egyensúlya csak a tündérmesékben létezik? Vagy javítani szeretnél az egészségeden és a közérzeteden? Akkor olvass tovább! A coaching segít a stressz kezelésében, prioritásaid meghatározásában és határaid kijelölésében, hogy megbírkózz a kiegyensúlyozott élet megvalósítása elé gördült akadályokkal. A Clarity Akadémia fantasztikus edzővel és táplálkozási tanácsadóval dolgozik együtt, aki támogatja utadat egy egészségesebb élet elérése felé.

További információért és időpont egyeztetésért keresd a Clarity szakembereit!