Önismeret – eszköz a sikeres közösségfejlesztésért

Strasinski Zsuzsanna life coach, kommunikációs tréner, a Clarity Akadémia nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembere az egyik előadója a 2016. február 6-án induló Közösségfejlesztői kompetencia tréningnek. Az alábbi kedvcsinálóban arról olvashatunk tőle, hogy saját tanegysége, az önismeret, hogyan járulhat hozzá a közösségek sikeres fejlődéséhez.

Az Önmegismerés útján az egyik legnehezebb, ugyanakkor az egyik legszebb dolog, amikor megérkezik a felismerés, hogy egy döntésed, egy válaszod, egy cselekedeted gyökere egy érzésből fakad. Igen ez lehet fájó és lehet öröm érzése, mely életed egy korábbi élményhez, történéshez kapcsolódik, de a jelen döntéseidre, cselekedeteidre hat.

Csoporttal, csoportban, dolgozni nagyszerű élmény a saját tapasztalatom szerint. A közösség az más és több, összetartóbb és kritikusabb is lehet, pláne, ha már kialakultak elfogadott informális és formális szabályok.

Egy közösség vezetőjének, nagyon ébernek, érzékenynek és tudatosnak kell lennie, hogy képes legyen meglátni és hatékonyan kezelni a közösségben az egyéni és csoportosan megnyilvánuló érzelmi hullámokat.
Ehhez nagyon fontos, hogy tudja és felismerje saját működésében azokat a pontokat, amikor érzéseit megfelelő módon tudja visszafogni, kezelni, nyugalmat biztosítani a közösség tagjai számára.

Mindezek megtapasztalására, és az ebben történő fejlődésre ad lehetőséget a Clarity Szellemi Akadémia, Közösségfejlesztői kompetencia tréning programjának, Önismeret és érzelmi intelligencia tananyagegysége.

Amikor ezt felismered és megtapasztalod egy lépést lépsz előre az Önismeretedben!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor olvass bővebben a Közösségfejlesztő kompetencia tréningünkről itt, vagy lépj kapcsolatba Rigó Katalinnal a +36 30 748 4199-es telefonszámon, vagy a rigo.katalin@clarityakademia.hu email címen.