Zsiráfkodni járok a Clarity táboraiba!

Bettina beszámolója a májusi női táborról

Alapvetően azért járok Kati táboraiba, mert bármilyen negatív vagy megrázó dolog történjen is az életemben, vagy épp érezzem úgy, hogy összecsapnak a fejem fölött a hullámok; a táborban egészen biztos, hogy mindig megnyugszom. Tulajdonképpen pihenni megyek, feltöltődni. Miután néhányszor megtapasztaltam ezt, most már várom a hatást, és szerencsére mindig meg is kapom. Most például nagyon fáradtan érkeztem meg, a munkám miatt nem volt elég időm kipihenni magam, a közelmúlt érzelmileg is megterhelő volt számomra: a lelkem mégis szárnyal.

 

Fejlődési lehetőség és segítség a döntéseimhez

Valójában teljesen egyértelműen nyomon követhető a fejlődés, amelyet a táborok nyomán tapasztalok magamon, mentálisan, érzelmileg és lelkileg is. Kati vezetésével, a táborok és az egyéni foglalkozások segítségével sikerül rálátnom életfeladataimra, a mostani alkalommal éppen megoldanom egy nagy feladatot, egy két éve megkezdett kört zártam most le: az anyukám és nagymamám közötti komoly ellentétet sikerült feloldani, még a nagymamám halála előtt. Nagyon nagy megkönnyebbülés megélni, hogy kisimult a helyzet. A magam részéről ez hatalmas siker, büszkeséggel tölt el. Rengeteg ilyen és ehhez hasonló problémát sikerült, és sikerül kibogoznom. És nem csak a családomban, hanem az ott megkezdett munkát azután folytatom a munkahelyemen és a személyes kiteljesedésemben is.

Az élet mindig új kihívások elé állít minket, és olyan jó, hogy a táborban mindig ott tudok hagyni valamit, ami többé már nem az én csomagom, ami többé már nem bánt, nem nyomaszt, nem nehezedik a vállamra. És ez mindig így van, minden egyes alkalommal. Számíthatok erre a megkönnyebbülésre. És ez nem csak az ott töltött időre érvényes, mert az ottani megéléseket, ezt az energiatöbbletet haza is hozom, és mindenki kap belőle: a családomon látom, de még a munkahelyemen is érezhető, hogy ők is kisimulnak rajtam keresztül.

Mindig nagyon várom a következő tábort, mert mire elérkezik, már felgyülemlett a sok dolog, amit ki kell tisztítani. Egyre inkább sikerül nem belesüllyednem, hanem kívül maradnom az energetikailag mélyre húzó helyzetekből. Egyre jobban látok rá a dolgokra, a valójukra. Amikor mérföldkövekhez érkezem, például gyermekem iskolaválasztását illetően, itt tanulom meg, hogy ne a külvilágra figyeljek, hanem a neki legmegfelelőbb döntést tudjam meghozni, hogy a szívemet kövessem. Mikor egy ilyen fontos döntést az embernek sikerül a szívére hallgatva meghozni, annak az áldása nagyon sok éven keresztül elkíséri.

Jó társaságban

És akkor a másik nagyon fontos dologról még nem is beszéltem: nagyon jó a társaság. Olyan jó egymással lenni. Bár ritkán találkozunk, az állandó, visszajáró résztvevők, de minden alkalommal úgy üdvözöljük egymást, mintha tegnap váltunk volna el. Nagyon szeretem a csoportot, az állandó tagokat, de az új embereket megismerni is, mert mindig új színt hoznak a csapatba.

Általában vagy tucatnyian vagyunk, de most például egy meghitt, családias táboron vehettem részt. Az is jó, ha kevesen vagyunk, és az is remek, mikor népes a társaság. Sokat beszélgetünk, nagyokat nevetünk, meditálunk, jókat főzünk. Ilyenkor, májusban, nagy tábortüzet rakunk, hogy elengedjük mindazt, amire már nincs szükségünk, és megteremtsük a lehetőséget az új befogadására. A hangulat kiváló.

Magaslati levegőt a bátor zsiráfoknak!

Valójában ez egy társas önismereti kirándulás önmagunkba. Mintha egy közös felfedezőútra indulnál egy klassz csapattal: az út mindig kalandos, de a megérkezés mindig olyan édes, még ha sírunk is, mert szoktunk, de ezek a felszabadulás, a megkönnyebbülés könnyei, és a tábor végére már szárnyalunk.

Külön élmény, hogy spirituálisan magas rezgésű helyeket látogatunk meg. Nem turistaként érkezünk, hanem más, teljesebb módon. Sokkal mélyebben élünk meg helyeket, hétköznapi szituációban nem megszokott módon. Az ember megtanulja, hogy egy dolgot nem csak egyféleképpen lehet látni, hanem sok szempontból, és szép, hogy ráláthatsz, és felfedezheted mélyebb összefüggéseit ugyanannak, hogy más meglátásba helyeződik egy általad ismert hely, hogy ráébredhetsz, mi miért történik. Olyan ez, mintha zsiráffá alakulnánk: mi is egy más, levegősebb perspektívából szemléljük ilyenkor a világot, és ez csodálatos dolog!